Bor du i en mindre bolig eller f.eks. i en studiebolig, så kan det være svært både at få plads til møbler og samtidig have gulvplads at bevæge sig rundt på. Her finder du gode råd til, hvordan du bedst udnytter gulvpladsen i din bolig. Bor du f.eks. i en et-værelses, så har du både stue og soveværelse i samme rum. Det stiller nogle krav til, at du kan udnytte pladsen maksimalt. Hvis du både forsøger at anbringe en sofa, en seng og et skrivebord og samtidig gerne vil have gulvplads at bevæge dig på, ja, så er der næppe plads til det hele. Men du kan i stedet vælge nogle andre løsninger, som giver dig en maksimal udnyttelse af de kvadratmeter, du har til rådighed.

Sovesofa eller vægseng

Du kan væge at købe en sovesofa, der kan fungere som sofa i dagtimerne, og som du kan trække ud og omdanne til seng om aftenen, når du skal sove. På den måde får du plads til en sofa med et lille sofabord i dagtimerne, og om aftenen kan du enten flytte og sammenklappe sofabordet og trække din seng ud. Du kan f.eks. også lægge tæpper på gulvet for at skabe en hyggestemning.

Kombineret skrivebord og spisebord

Er du studerende eller arbejder hjemme, så har brug for et skrivebord, hvor du kan udføre dagens arbejdsopgaver eller læse lektier. Men du har samtidig også brug for et spisebord, hvor der er plads til, at du selv kan spise mad og også gerne invitere et par gæster over til en hyggelig middag. Køb et bord, der kan anvendes til begge dele.

Få mere gulvplads

Sommetider har du brug for ekstra gulvplads til, hvis du får gæster, og I gerne vil danse, eller hvis du får besøg af små børn, som gerne vil lege på gulvet. Udnyt gulvpladsen optimalt ved at købe møbler, som har flere funktioner og nemt kan klappes sammen